divendres, 2 d’abril del 2010


VIA CRUCIS

Molts diumenges, Lliberada, acompanyada d'altres noies devotes, meditava la Passió de Jesús resseguint les estacions del Via Crucis que hi havia, i encara ara trobem, en la muntanya del Montsacopa.

Durant el temps de Quaresma, molts olotins pugen, igualment, resseguint les estacions del Via Crucis per meditar la Passió i Mort de Jesús.

El Divendres Sant, però, és quan molta gent puja la muntanya del Montsacopa fins a l'ermita de Sant Francesc escoltant el mossèn que llegeix unes reflexions pietoses a cada estació; i alhora s'entonen cants mentre es va d'estació a estació.

A l'acabament es recorda la vida de la Lliberada, com segueix el seu procés de beatificació i de la falta d'un miracle per seguir endavant la Causa. També es recorda al P. Jaume Llagostera que durant molts anys va ajudar-nos en la pràctica del Via Crucis els Divendres Sants i va ser un propagador entusiasta de la Causa de la Lliberada.

Aquest any, el 2 d'abril de 2010, seguint la tradició dels anteriors, quan la gent ha anat a fer un petó al Sant Crist, també se'ls ha donat una estampa de la Lliberada on trobem l'Oració per a ús privat, les estacions del Viacrucis, un dibuix (d'autor desconegut) representant la Lliberada pregant davant la Verge del Tura i també el dibuix de la setena estació, extreta del Via Crucis que es trobava en la casa on morí Lliberada.